Мобилно меню

4.9148936170213 1 1 1 1 1 Rating 4.91 (47 Votes)

Днес Св. Синод на БПЦ определи кои трима архимандрити да бъдат въздигнати в епископски сан. Това са главният секретар на Св. Синод архимандрит Наум, протосингелът на Софийската митрополия архимандрит Йоан и ректорът на Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски" архимандрит Сионий.

Първата хиротония ще е на архимандрит Наум - на 17 март, с което той ще е най-старши от тях тримата. На следващия ден ще бъде ръкоположен архимандрит Йоан, а на 24 март - ректорът на Софийската семинария - Сионий.

Днес в 11 ч. архиереите от Св. Синод и бъдещите епископи ще отидат в митрополитския дом на ул. "Калоян" при Негово Светейшество патриарх Максим, където ще бъде извършено наречението, т. е. ще бъде официално обявено решението на синода за предстоящите епископски хиротонии, като се вземе преди това съгласието на номинираните архимандрити.     

На снимката: от ляво на дясно архимандритите Наум, Сионий и Йоан. Още преди месец "Двери" предвидя това решение на Св. Синод и направи за архива си снимка на бъдещите епископи в приемния салон на синодната палата.

Очаквайте в "Двери" биографиите на архимандритите.

Щракнете върху изображението, за да се отвори в пълен размер.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/x93pd 

Разпространяване на статията: