Мобилно меню

4.75 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (8 Votes)
6_3742.jpgРелигията като тематика трябва да присъства в учебната програма в училище. Това заяви в интервю за Агенция “Фокус” Роберт Янакиев, актьор и директор на Театър “Възраждане”. По думите му именно в училище децата могат да научат повече за християнските ценности. Когато различни теми се коментират от връстниците и приятелите им, когато е модерна някаква тема, децата проявяват интерес. Те не се отнасят със същото внимание, когато за това им говорят родителите, твърди Роберт Янакиев. Той отбеляза, че в момента сред водещите теми в разговорите на децата са кеч боевете и чалгата. Това по думите му е “жалко”. Децата ни трябва да знаят повече за християнските празници и традиции и за българската църква, допълни директорът на театър “Възраждане”.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Големият брой кръводарители във временния пукнкт за кръводаряване до патрирашеската катедрала "Св. Ал. Невски"  вероятно е резултат и от призива на о. Ангел Ангелов от столичния храм "Св. София", считат от Националния център по хематология и трансфузиология.

В края на богослужението за Цветница о. Ангел е призовал богомолците след св. Литургия да извършат едно добро дело, като дарят кръв, с която могат да бъдат спасени човешки животи.

Свещениците от "Св. София" взеха активно участие в организирането и провеждането на кампанията за кръводаряване "Запалете свещичка, дарете живот".

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
Левкийският епископ Павел е назначен за викариен епископ на Врачанския митрополит Калиник. Това е решил Св. Синод на БПЦ на заседанията си в началото на миналата седмица.

Епископ Павел е свързан отдавна с Врачанска митрополия. Той е монах от Черепишкия манастир, бил е и негов игумен. Служил е като ефимерий в храма на семинарията към Черепишкия манастир. Бил е и протосингел на Врачанска митрополия. Преди няколко години беше назначен и за викарий на същия митрополит, но по неизвестни причини не постъпи на служба там.

Досегашният викариен епископ на митрополит Калиник, Амвросий, е бил освободен, тъй като поради заболяване не е можел да изпълнява задълженията си.

Соб. инф.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (10 Votes)
Neofit.jpgВ навечерието на най-големият православен празник Възкресение Христово излезе новият компактдиск на Русенския митрополит Неофит със заглавие "Пост, Покаяние, Възкресение".

Дискът съ­дър­жа ве­ли­ко­пос­т­ни и пас­хал­ни цър­ков­ни пес­но­пе­ния от тра­ди­ци­я­та на из­точ­но­то пра­вос­лав­но цър­ков­но пе­е­не, както и кратко пасхално приветствие от митрополит Неофит.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Politzia1.jpgДнес свещениците от столичния храм "Св. София" осветиха новите автомобили на полицията. На водосвета присъстваха президентът на Републиката Георги Първанов, министърът на вътрешните работи Румен Петков, директорът на служба "Полиция" и други официални лица.

Освещаването на автомобилите извършиха свещениците Ангел Ангелов, Йоан Карамихалев, Веселин Арнаудов и дякон Христо Попов.

Президентът пожела успех на служителите на реда с надеждата, че с новото оборудване ще се повиши ефективността на тяхната работа.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]