Мобилно меню

×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 78

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
DMC_0001_1.JPGНа 17 юни в катедралния храм "Св. Неделя" бе извършено опелото на голямата оперна прима Гена Димитрова.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Patriarh_medal_2.jpgНа 16 юни в Синодната палата в присъствието на членовете на Светия Синод  Българският патриарх Максим бе отличен с високата руска обществена награда - ордена на св. благоверен княз Александър Невски "За труды и Отечество". Златният орден бе връчен от акад. проф. Александър Михайлович Воловик, официален пратеник на кмета на Москва Юрий Лужков.
 Негово Светейшество патриарх Максим благодари за високото отличие. Официално поздравление поднесе посланикът на Руската федерация в България Анатолий Потапов.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

Започнат е цялостен ремонт на църквата “Св. Св. Петър и Павел” в село Бостина, предаде радио Фокус - Смолян. В момента протичат ремонтните дейности на камбанарията и купола на храма. Средствата за ремонта са събирани на доброволни начала в продължение на 2 години от населението на селото. За събирането на финансите принос имат отец Васил от църквата “ Св. Никола” в квартал Устово, църковното настоятелство и кметството. Хората, които осъществяват ремонта също почти изцяло работят без заплащане. В Бостина има и много параклиси, които са изградени изцяло със средства от местното население и дарения.

Източник: Агенция "Фокус"

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Опелото на оперната прима Гена Димитрова ще бъде на 17 юни (петък) в столичния митрополитски храм “Света Неделя” от 10,30 часа. След него от 13 часа ще се състои и погребението в алеята на културните дейци в Централните софийски гробища, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата и туризма.