Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
maxim.jpgНегово Светейшество Българският патриарх Максим ще остане в болницата до понеделник, съобщи д-р Любомир Спасов, директор на Правителствена болница "Лозенец". Патрийрхът е в добро състояние, допълни д-р Спасов.

След хоспитализирането на Негово Светейшество бе предписано да приема по-големи дозировки инсулин, за да се стабилизира състоянието му след инфекциите. Следят се и стойностите на кръвната му захар.
Източник:БГНЕС
По собствена информация на Дверибг.нет Негово Светейшество се чувства много добре. Както винаги той е с бодър дух и продължава да следи вътрешно- и външноцърковните дела. Най-важните преписки му се носят в болницата да ги подписва лично. Синодалните архиереи го посещават редовно и го държат в течение на църковния живот.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
40 хиляди лева са осигурени за строителството на храм „Успение Богородично” във Видин след проведената вчера дарителска акция в крепостта „Урвич”, съобщи religiabg.com. Сред участниците в кампанията бяха посланикът на Русия Анатолий Потапов, дистрикт-гуверньорът на Ротари Интернешънъл Калчо Хинов и професор Кюнел от Еврошвейцарския университет.

3.8333333333333 1 1 1 1 1 Rating 3.83 (12 Votes)
i0500302.jpgО. Боян Саръев ще води всеки вторник авторско предаване с името  "За вярата българска". Предаването e  по кабелна телевизия "Скат"  (кабелната телевизия, излъчваща предаването  "Атака" с водещ депутата Волен Сидеров). Час на стартиране:  Вторник, 4 октомври 2005 година от 20:30 часа.

Новината съобщи за "Двери" водещият на предаването "За Църквата и държавата" по БКТВ Никола Петков.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (20 Votes)
Изявление от пресцентъра на Обществен комитет “Православни ценности” към Варненска и Великопреславска св. митрополия по повод учредяването на рицарски орден на тамплиерите, носещ името на св. Йоан Рилски.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

До седмица град Смолян ще бъде огласен от камбанния звън на новата църква "Свети Висарион Смолянски". Единайсетте камбани на храма бяха тържествено осветени и веднага след това започна монтажът им на високата 30 метра камбанария.