Мобилно меню

3.8 1 1 1 1 1 Rating 3.80 (5 Votes)
11.jpgАко желаещите да изучават Религия ученици достигнат 50 хиляди предметът може да стане редовен, заяви гланият експерт по Религия към Министерство на образованието г-н Панчо Василев на Седмицата на православната книга във Варна.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)
Новият министър на образованието г-н Даниел Вълчев е одобрил да бъдат назначени в регионалните инспекторати петима експерти-богослови по предмета „Религия”. Според главния експерт по Религия г-н Панчо Василев досега във всички региони експертите по други предмети между другото са се занимавали и с религията.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Curkva_Sv_Stefan.jpgЕкзарх Йосиф I в съслужение с митрополитите на Княжество България освещава българската църква "Свети Стефан" (Желязната църква) в Цариград.
Екзарх Йосиф І е роден на 5 май 1840 г. Той е български църковен и просветен деятел, публицист и преводач.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Варненският и великопреславски митрополит Кирил ще освети днес новоизградения храм “Свето Рождество Богородично” в квартал “Акации” в град Белослав. Църквата е построена изцяло със средства на дарители. Проектът е на Георги Томов и досега са вложени над 8 000 лева.
(БНР)

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
170 години от построяването на църквата “Света Троица” се готвят да отбележат в Банско. Храмът е най-голям по площ на Балканския полуостров, каза за радио Фокус – Пирин кметът Александър Краваров. Очаква се на честванията, които са предвидени за 2 октомври, да пристигне и игуменът на Зографския манастир. Припомняме, че в момента тече кампания за набиране на средства, необходими са възстановяването на крило от Светата обител. Лично Неврокопският митрополит Натанаил се е ангажирал да помогне благородното дело, уточни Александър Краваров.