Мобилно меню

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Архиерейският наместник на Смолян ставрофорен иконом Михаил Михайлов съобщи, че приканва свещениците от Смолянската духовна околия да поставят касички в църквите за набиране на волни пожертвования за пострадалите от природната стихия. Набраните средства ще бъдат предоставени на общините, които най-силно бяха засегнати, за да отидат до действително имащите нужда граждани без оглед на тяхната вяра, пол и занятие, отбеляза отец Михайлов.

Информацията е на радио Фокус – Смолян.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
m.Natanail.jpgСедем чувала с дрехи и одеяла са предали в централата на БЧК в Благоевград служителите в църквата "Въведение Богородично". Три чувала с помощи са осигурили и служителите в храма в кв. “Еленово”, съобщи радио Фокус – Пирин. С решение на Светия Синод, в деня на Успение Богородично, 15 август, църквите в Пиринско ще организират масирана кампания по набиране на помощи за бедстващите региони, информира неврокопският митрополит Натанаил.
(FOCUS)


1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
 Ремонтните работи по храма “Св. Успение Богородично” във Велико Търново ще продължат след празника Успение Богородично, каза днес пред  радио Фокус отец Иван, свещеник във великотърновския храм. “В настоящия момент събираме средствата за възстановяването на църквата, като за три години успяхме да изографисаме купола и двете страни на църквата”, допълни още той.
(FOCUS)

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
maksim.jpgСв. Синод на БПЦ излезе с обръщение към българския народ по повод наводненията от последните седмици.
Архиереите  призовават православните християни да се включат в акциите за събиране на средства и помощи за пострадалите.
В обръщението се изразява загриженост от факта, че природното бедствие е отнело човешки животи, оставило е без подслон и средства за живот стотици хиляди българи, унищожена е селскостопанска продукция, наводнени са много  храмове и манастири. Според Св. Синод тези обстоятелства поставят на изпитание моралните  устои на нацията.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
lavrenti.jpgЗа първи път у нас Асоциацията на професионалните готвачи в България отбелязва 10 август, денят на св. Лаврентий, като свой професионален празник. По този повод днес ще бъде организирано празнично шествие от площад "Св. Неделя" по бул. "Витоша" до ул. "Христо Белчев".