Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Единадесет камбани пристигнаха в Смолян. Те са за новостроящия се храм "Св. Висарион Смолянски", който ще бъде тържествено осветен през пролеттта на 2006 година. Сребърно-месинговите творения тежат над 4 тона, като най-голямата е с тегло 1900 килограма.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
На 15 август, понеделник, в деня на големия християнски празник Успение Богородично пред либийското посолство в София ще бъде отслужен молебен за задържаните в Либия пет български медицински сестри. Тази инициатива е на председателя на партията на българските мъже и един от най-последователните защитници на обвинените жени Росен Марков. Молебенът е насрочен за 13 часа. Службата ще отслужи отец Димитър заедно с хора към църквата "Св. Георги", сочи съобщението на Марков. "Вярвам в Господ и в тържеството на Истината! Бог да им помага, че явно хората сме безсилни!", завършва поканата към миряните.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Архиерейският наместник на Смолян ставрофорен иконом Михаил Михайлов съобщи, че приканва свещениците от Смолянската духовна околия да поставят касички в църквите за набиране на волни пожертвования за пострадалите от природната стихия. Набраните средства ще бъдат предоставени на общините, които най-силно бяха засегнати, за да отидат до действително имащите нужда граждани без оглед на тяхната вяра, пол и занятие, отбеляза отец Михайлов.

Информацията е на радио Фокус – Смолян.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
m.Natanail.jpgСедем чувала с дрехи и одеяла са предали в централата на БЧК в Благоевград служителите в църквата "Въведение Богородично". Три чувала с помощи са осигурили и служителите в храма в кв. “Еленово”, съобщи радио Фокус – Пирин. С решение на Светия Синод, в деня на Успение Богородично, 15 август, църквите в Пиринско ще организират масирана кампания по набиране на помощи за бедстващите региони, информира неврокопският митрополит Натанаил.
(FOCUS)


1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
 Ремонтните работи по храма “Св. Успение Богородично” във Велико Търново ще продължат след празника Успение Богородично, каза днес пред  радио Фокус отец Иван, свещеник във великотърновския храм. “В настоящия момент събираме средствата за възстановяването на църквата, като за три години успяхме да изографисаме купола и двете страни на църквата”, допълни още той.
(FOCUS)