Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Великотърновският митрополит Григорий ще служи тази събота в ремонтирания храм “Въведение Богородично” в с. Армени, написа вестник “100 вести” - Габрово, позовавайки се на енорийския свещеник Тодор Христов. Църквата, която скоро ще навърши 140 години, е с ремонтиран покрив и фасада, благодарение на така наречените малки инвестиционни проекти. Направена бе хидроизолация на покрива, подменени ламарините, керемидите, обновени кубетата, измазана и боядисана е и фасадата. За вътрешния ремонт на храма се погрижили пък местните хора. Благодарение на дарители и на събрани от енориашите пари, църквата е подновена и вътре. Скоро храмът се сдоби и с голяма икона, дарена от човек от селото, защото старите отдавна са окрадени.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
Община Варна дари имот в центъра на града за построяване на православен храм. Днес кметът Кирил Йорданов издаде заповед за дарението, след като преди време общинският съвет реши да предостави терена на Българската православна църква. Имотът е с площ 1 855 квадратни метра и според лицензираните оценители неговата стойност е 236 944 лева. Той се намира между улиците “Васил Априлов”, “Отец Паисий” и площад “Отец Паисий”, съобщи пресцентърът на Община Варна.  (Фокус)

Щракнете ТУК за да видите местополжението в bgmaps.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
maxim.jpgПатриарх Максим ще бъде изписан до края на тази седмица. Това съобщи директорът на Правителствена болница д-р Любомир Спасов, цитиран от БГНЕС.
Д-р Спасов заяви, че все още се следи нивото на кръвната захар на патриарха. Той допълни, че няма промяна в състоянието на главата на православната ни църква.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
boianska_cherkva.jpgСтраната ни ще потърси от ЮНЕСКО финансова помощ за Боянската църква – един от първите български паметници, вписани в списъка на световното културно и природно наследство, за отстраняване на щетите, причинени от последните наводнения.

Министърът на културата Стефан Данаилов участва в Генералната конференция на ЮНЕСКО в състава на водената от вицепремиера и министър на образованието и науката Даниел Вълчев българска делегация.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Видинският митрополит Дометиан направи първа копка за нов параклис "Рождество Богородично" в с. Ясен, Видинска епархия. Параклисът ще бъде изграден върху общински имот. Част от средствата за строежа са събрани от дарения, друга част са получени от Дирекция "Вероизповедания" към Министерския съвет. Стенописите в параклиса ще бъдат изработени от студенти и абсолвенти от Великотърновския университет.

Източник: http://religiabg.com