Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (10 Votes)

024735598Свещеници, доброволци и момчета от комуната при църквата „Св. цар Борис” за лечение на зависимости  в кв. „Аспарухово” са помагали дейно за спасяване на хора по време на потопа във Варна, стана ясно от репортаж на bTV от мястото на събитието. Един от хората, дейно участвали в спасителната акция, е отец Добромир Георгиев. Той лично е вадил от водната стихия живи и починали хора.

„Нощта беше воден ад”, разказа отец Добромир от храм „Св. цар Борис" във варенеския квартал "Аспарухово". „Видях много хора, които не мислеха за собствения си живот, а да спасят останалите”, поясни отецът.

Във Варна все още имат нужда от гумени ботуши. „С тях ще влезем в къщите, за да изчистваме”, каза свещеникът. Той изброи и другите необходими за справяне с последиците от потопа неща – лопати, гребла, маски, вода, топли одеала, завивки, медикаменти, бинт и други медицински принадлежности.

За страшната нощ Божият служител си спомня: „Не знам откъде идваше силата, организацията”. Именно обединението помогнало да се спасят хора, попаднали в калния водовъртеж. „Това ще остане в съзнанието ни, но ще си извадим поуки”, категоричен беше отец Добромир.

Неговият колега отец Георги Фотакиев също беше оптимист: „Вярвам, че отчаянието ще отмине. Дойдоха доброволци, много приятели ни помагаха”.

Един от доброволците, които помагат с осигуряване на храна и други нужни в момента пособия, е Емил Арабаджиев. Той от година е в подкрепа и на църковния център за наркозависими в кв. „Аспарухово”. Емил разказа, че и младежите в комуната са взели дейно участие да помагат на пострадалите. „Момчетата от центъра помагаха за намиране на точните адреси”, разказа Емил.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9wwy3 

Разпространяване на статията: