Мобилно меню

3.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (6 Votes)
Толерантността и диалогичността между двете основни религии в България, православното християнство и исляма, обсъждаха днес на кръгла маса представители на три митрополии и четири мюфтийства в Северна и Южна България.
Домакин на срещата е Районно мюфтийство в Шумен. Участници във форума са свещеници от митрополиите Варнеска и Великопреславска, Сливенска и Русенска и районните мюфтии на Добрич, Айтос, Разград.
“Диалогът между двете деноминации не е взаимоотношение, което може да бъде ограничено със семинари и кръгли маси, а обединение на вярващи хора, които търсят съвместно решение на проблемите си”, заяви районният мюфтия на Айтос Селяйдин Мухарим.
Според отец Стефан Стефанов от храм ”Св. Николай” в Русе, въпреки че нашата история пази много негативни моменти, те не трябва да са доминиращото и в бъдещето. Той предлага в българското училище да се въведе религията като задължителен предмет. От друга страна, полезно би било учениците-християни да изучават религиозните традиции на исляма и обратно – мюсюлманчетата да се запознаят с веровите истини на православието.

Радио Фокус-Варна

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/au3hp 

Разпространяване на статията: