Мобилно меню

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (9 Votes)
Поставям заглавието в кавички, защото те в българския език придават специално значение на заградения в тях текст. И специалното ми отношение е, че тази идея е преди всичко изтъркана, а по смисъл - повече от абсурдна.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
През последните няколко месеца Гръцката църква бе разтърсена от неприятни събития: в публичното пространство се появиха информации за големи злоупотреби с църковни средства, отклоняване на суми в милиони евро към частни сметки, лошо администриране на епархиите, а в последно време дори за сексуални домогвания (в момента се провежда църковен съд над митрополита на Пирея Калиник, срещу когото има повдигнато подобно обвинение). Сменени или временно отстранени от длъжност бяха двама митрополити, епископи и архимандрити. Но вниманието на обществения интерес продължава да е фокусирано върху църковните проблеми и обществото настойчиво иска прозрачност в църковното администриране и радикални мерки, които да докажат решимостта на църковното ръководство да промени лошите реалности.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Преди няколко дни Светият Синод на Йерусалимската църква единодушно утвърди архиепископа на Петра Корнелий за местоблюстител на патриаршеския престол, с което се постави началото по изборната процедура за нов патриарх.

 

И рече старецът...

Не търси съвършенството на закона в човешките добродетели, защото в тях няма да го намериш съвършен; неговото съвършенство е скрито в Христовия кръст.

Св. Марк Подвижник
   

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.