Мобилно меню

×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 325

4.7358490566038 1 1 1 1 1 Rating 4.74 (53 Votes)
Училищни гардеробиТемата за деструктивните нагласи и прояви на младите хора в училище и въобще в по-широк план в нашето общество, на която беше посветена срещата на Светия Синод с интелектуалци и писатели, е свързана за съжаление с тенденциите на огрубяване и даже ожесточаване на нравите не само сред подрастващото поколение в България. Тази тема напоследък все повече тревожи обществото, защото се наблюдава ескалация на проявите на агресия и насилие сред учениците и затова подобна дискусия е изключително наложителна и навременна, ако не даже и закъсняла.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)
3395.jpgРазвод по време на сватба – така може да се нарече кризата в Сурожска епархия, история за малкия разкол по време на голямото помирение между двете Руски църкви. От една страна, случващото се изглежда не е случайно и е многозначително. От друга, когато говорим за дълбочината на разкола, няма да се потопим във водите на конспирацията и няма да търсим тук дългата ръка на Вашингтон, Москва, Пхенян, световното правителство и зелените човечета от Марс. Разколът в Сурожска епархия изглежда банален, подобно на съседска кавга, но при по-внимателен поглед той се оказва признак на дълбок проблем. Да кажем така – прост и дълбок като Божия притча. Но да започнем с това, което е на повърхността.

4.6 1 1 1 1 1 Rating 4.60 (10 Votes)
Burgas.jpgПрез изтеклата 2005 година с помощта на архирейското наместничество в Бургас в лицето на архиейрейския наместник ставрофорен иконом Борис Беров  започна изучаването на СИП “Религия” в още  три бургаски училища: СОУ “Константин Петканов”, ОУ “Елин Пелин” и ОУ “Петко Росен”. Продължава изучаването на предмета и в ОУ "Св. Княз Борис”. Всичките 230 ученици, изучаващи СИП по религия, бяха тържествено посрещнати в храм “Света Богородица” на големия християнски празник “Въведение Богородично”. Те бяха поздравени от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий, архиерейския наместник на Бургас о. Б. Беров и свещениците при храма иконом Велик Шишиев и Емилиан Михайлов, който преподава предмета в ОУ “Петко Росен”.