Мобилно меню

4.6261682242991 1 1 1 1 1 Rating 4.63 (107 Votes)
Известният православен публицист и коментатор Славка Божкова отново се завръща на страниците на Двери БГ, след като напусна редакцията на „Църковен егоист” в знак на протест срещу старостилната политика на изданието (вижте тук). Това е първата статия в новата рубрика на Двери „Гласът на Славка Божкова”.

Светият ни Синод определено е преминал на старокалендарски позиции. Честна новокалендарска дума! Защото установих (даже си направих и нотариална заверка на откритието, да не ми го открадне Теодор Кефалов, по новостилному Главев), че Светият ни Синод е преместил Лъжковден на 18 март! Ама истина ви казвам, няма майтап! Та на този ден Светият ни Синод решил да се пошегува (защото не е православно да се казва, „Светият им Синод лъже!”), като от Главата до клисарката са тръгнали с писмено окръжно и лични молби да лъжат наляво и надясно, нагоре и надолу, на изток и на запад, на север и на юг из все по-малкото ни Отечество, че никой в тази Църква не работи срещу пари, а всички изгарят от желание да полагат безплатно доброволен труд, понеже така или иначе жизненоважното фотосинтезиране им било абсолютно осигурено по две линии – от бат’Бойко и от Твореца на всичко. Не питайте кога, как и защо – любопитството е простащина! Така или иначе от всичките ни 13 митрополии (на територията на Република България, понеже ония двете задгранични епархии са из исконно капиталистически страни и тях не ги мислете!) са излезли ей такива образци до всички баби и лели Пени, дето да ги подпишат и подпечатат с палец, а сетне да си ги заверят нотариално и накрая да ги показват на издевателстващите правозащитни органи, прикрити под маската на НОИ-джиите.

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Гледай да имаш милост към всички, защото чрез милостта човек намира дръзновение да говори с Бога.

Авва Памб