Мобилно меню

3.4615384615385 1 1 1 1 1 Rating 3.46 (13 Votes)
1_2.gifСкандал гръмна в Сливен с един от новите епископи на църквата ни. Само две седмици след като бе ръкоположен, владиката Игнатий бе нарочен за враг на НАТО и заклет фен на Путин. В Града под сините камъни се завъртя интервю на епископа отпреди 3 години в руския сайт voskres.ru. В него еп. Игнатий обявява Алианса за сатанинска армия. От 4 години духовникът е представител на Българската православна църква към Московската патриаршия. В интервюто тогавашният архимандрит цитира социологическо изследване, направено година след приемане на България в НАТО. "92% от българите са против войната в Сърбия, а 85% - против членството на страната в НАТО. "Но под силен външен натиск тези проценти са променени, а истината не е представена на обществото. В Българската православна църква обаче се знае все пак какво е действителното отношение на българите към военния западен блок, наясно сме с истинските факти. И досега болшинството в България не обича НАТО и никога не го е възприемало нормално", казва Игнатий.

Според него Путин може да въведе в Русия православна монархия и да стане цар. "Русия ще бъде стабилна държава само тогава, когато властта бъде в пълнота православна. Както ми се струва, пълноправна царска власт може да има след Путин, ако той не реши да поеме върху себе си монархическото бреме на властта. Като помощник на Господа той е предтеча на монархията в Русия", допълва родният духовник.

Преди време името на Игнатий нашумя покрай брат му Тодор Карагьозов, който беше един от героите на "Биг Брадър" по Нова телевизия. Очаква се най-новият български владика да остане в Москва до предстоящия църковно-народен събор, когато най-вероятно ще бъде избран негов заместник. От Светия синод се въздържаха от коментар по случая, докато не се запознаят със скандалното интервю. Интервюто на руски език може да прочетете тук

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9p3xx 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Бог слиза при смирените, както водата се стича от хълмовете към долините.

Св. Тихон от Воронеж