Мобилно меню

Мониторинг на коментарите в стредствата за масова информация, касаещи БПЦ.

4.7391304347826 1 1 1 1 1 Rating 4.74 (23 Votes)
mget4.jpg - Отче, много ли са мохамеданите, които избират лоното на Христа?

- Това е един изключително труден духовен процес, който протича десетилетия наред сред насила помохамеданчените българи в Родопите и в други части на България. За съжаление не само аз работя сред тези хора. Сред тях работят и протестанти, и мюсюлмански организации, и имами. В този смисъл те не са оставени сами свободно  да направят своя избор. Основният проблем сега е кога и като какви ще се определят религиозно и национално българомохамеданите. Мисля, че до голяма степен националният въпрос ще бъде решен със съдбовния избор на тези хора. Разбира се, желаещи да приемат християнството има много. Но, за съжаление, аз останах сам в тази тежка мисия. Не ме подкрепи нито БПЦ, нито държавата, нито обществените организации...

4.5555555555556 1 1 1 1 1 Rating 4.56 (9 Votes)
Напрежението между мюсюлмани и християни в някои европейски страни нараства и може би единственото решение на този проблем ще е континентът да се раздели на мюсюлмански и немюсюлмански анклави. Това каза пред радио "Дойче веле" американският специалист по исляма Робърт Спенсър, председател на неправителствената организация "Джихад уоч", която следи проявите на мюсюлмански екстремизъм и фундаментализъм по света.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (10 Votes)
След като оцеляла в две жестоки катастрофи, Румяна Христова от Килифарево е успяла да събере 18 000 лв. за ремонт на храм в Килифарево.

Жената решила, че трябва да направи този жест от благодарност към Бога за своето спасение. През 90-те години само в рамките на една година Румяна Христова преживяла две катастрофи, и то почти на едно и също място ­ близо до Килифаревския манастир. Веднъж бях в автобус, а следващия път в кола, разказа Румяна Христова. Жената получила много травми, дълго лежала по болници и претърпяла няколко тежки операции с десетки шевове.

4.5555555555556 1 1 1 1 1 Rating 4.56 (9 Votes)
mget2_1.jpgОтричат се християнските ценности, залегнали в основите на правовата държава

Някой пита дали ни липсва радио "Тангра". По другите радиа още пускали рокгрупа "Тангра". Четем за експедиция "Антарктика-Тангра". Движение "Воини на Тангра" издава вестник. Фондация "Тангра-ТанНакРа" изследва тангризма на хазарите, преди да приемат юдаизма. В новата партия "Гвардия" изповядват  тангрианство. От офиса на "Тангра тур" можете да си купите самолетни билети. "Тангра" ООД продава климатици. Има даже гейклуб "Тангра"!
Кое доведе до възраждането на този езически култ? Големият глад за национална идеология, особено у младите.

4.75 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (4 Votes)
Конфликтът, избухнал заради датските карикатури, често се представя като изражение на сблъсъка на цивилизации между либералния Запад и един отхвърлящ свободата на словото ислям. Голямо невежество и още по-голямо двуличие са необходими, за да се придържа човек към подобна теза. Свободата на словото във всички западни страни вече е ограничена от една страна от закона, а от друга - от съществуващия социален консенсус. Антисемитизмът се наказва от закона, както и посегателството срещу други общности: през 2005 г. католическата църква във  Франция успя да издейства да бъде забранена реклама, в която беше използвана  картината "Тайната вечеря", но апостолите бяха заменени от жени в оскъдно облекло. Подходът беше съвсем същият като на мюсюлманските асоциации днес.  Но кои вестници тогава публикуваха забранената реклама в името на свободата на словото?

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Както кормчията зове ветровете и подмятаният от бурите моряк отправя взор към дома, така и времето те зове при Бога; като воин Божи бъди трезв – залогът е безсмъртие и живот вечен.

Св. Игнатий Богоносец