Мобилно меню

Мониторинг на коментарите в стредствата за масова информация, касаещи БПЦ.

4.125 1 1 1 1 1 Rating 4.13 (8 Votes)
476320a.jpgБиблията е най-разпространената книга на земята - тя е преведена на 2000 езика и диалекта. Превеждат я на тогавашния български език още през IХ век и светите братя Кирил и Методий. Но след това по всеизвестни исторически причини Божието слово липсва на живия български език. А той през ХIХ век вече се различава доста от този на солунските братя. Това веднага направило впечатление на протестанските мисионери, появили се тогава в нашите земи.

4.8 1 1 1 1 1 Rating 4.80 (10 Votes)
В навечерието на Великден много свещеници от бедните епархии в страната са останали без средства за препитание, алармира Би Ти Ви. От месеци те не са получавали заплати, не са им плащани социални и здравни осигуровки. Мизерията е принудила някои от свещениците да вземат неплатен отпуск от църквата и да си търсят друга работа, с която да изхранват семействата си. Без никакви средства за издръжка на семействата си навръх Великден са останали много свещеници от Видинската, Великотърновска, Врачанска и Ловешка епархия.

3.9090909090909 1 1 1 1 1 Rating 3.91 (22 Votes)
mget2_4.jpgШироко рекламираният филм "Животът на Исус за деца" не среща одобрението на Българската православна църква, тъй като зад него стоят евангелисти, съобщиха от Варненската и Великопреславска митрополия.

"Православната църква няма нищо общо с филма, той е дело на протестантска организация, регистрирана в България", обясни говорителят на митрополията отец Дончо Александров. Той допълни, че Българската православна църква има друга програма, с която ще бъдат отбелязани предстоящите празници по повод Възкресение и окачестви филма като опит за евангелизация на българи от страна на протестантската общност в страната.

3.2857142857143 1 1 1 1 1 Rating 3.29 (7 Votes)
Духовните водачи на основните религии у нас дадоха показен урок по толерантност на срещата си в Светия синод във вторник, като създадоха инициативен комитет, който да работи за разрешаването на важните проблеми, за които грижа досега имаше само държавата. То този начин техните лидери и искрените богомолци от различните вероизповедания в България показаха за сетен път, че отдавна притежават онова бленувано от много други страни на Балканския полуостров състояние на духа, наричано от старите европейски демокрации толерантност. А в тази част на континента, където преобладава православната вяра, от памтивека то е назовавано с евангелската дума миротворство.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)
mget2_3.jpgИнтервю с председателя на международната организация "Джихад Уоч", в. Монитор

 
- Г-н Спенсър, на хагската конференция в памет на Пим Фортаун вие изказахте хипотезата, че бъдещето на Европа е на земя, разделена на християнски и мюсюлмански анклави. Какво ви дава основание за тази картина?

- В Европа живеят компактни мюсюлмански общности, които се стремят да установят шариатско държавно управление там. С нарастването на тяхната численост тази възможност ще става все по-реална, а съпротивата на европейците - все по-силна. В крайна сметка ще избухне конфликт. Той може да завърши с пълно унищожаване на едната група от другата. Това обаче, според мен, е по-малко вероятният изход. По-вероятно е да завърши с разделяне на европейските държави на мюсюлмански и немюсюлмански анклави.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Знанието на Кръста е скрито в страданията на Кръста.

Св. Исаак Сирин