Мобилно меню

3.2424242424242 1 1 1 1 1 Rating 3.24 (33 Votes)
1_37.jpg„Отечествен фронт" тази седмица е посветен на религиозните секти. В търсене на своята вяра една удавничка в морето от магии, екстрасенси и всякакви секти едва се спасява от лепкавите ръце на Божиите наместници на земята. Тя се казва Снежана и е от Варна.

На 18-годишна възраст неин съсед-лечител я заплашва, че ако не започне да спи с него, ще й направи черна магия. За да се оттърве от черния магьосник, тя се обръща за помощ към дъновист. Формулите на белия магьсник помагат и съседът й се изнася от блока и изчезва от живота й.

За да излечи завинаги злите сили, в чиято жертва неволно се е превърнала, Снежана решава да се обърне към християнството, но на кръщенето й попът е видимо пиян и това я отвращава от православието.

Тя се отвръща от църквата, но не и от вярата и продължава да я търси, само че отново на погрешното място - попада на евангелска църква във Варна с пастор някой си Рик. Лидерите на църквата проповядват, колко е важно да се дават пари и че членовете ограбват Бог, ако не плащат „десятък".

Така на всяка служба църквата събира дарения, а членовете й плащат десет процента от доходите си всеки месец. Освен че плаща десятък от около сто и петдесет лева, Снежана готви за студентите, на които пасторът Рик помага и с пари. Според нея членовете на църквата само във Варна са около 1500.

„Ако наистина 1500 човека дават по 100 лева - това са 150 000 лева на месец! И то само от Варна! После - поне в десет големи града евангелските църкви работят и произвеждат кинти - това са милион и половина на месец само от дарения на ръка в дискоса."

Разочарована от манипулацията и голямото противоречие между думите и делата на лидерите Снежана напуска църквата и се запознава с епископ-евреин Рами, който твърди, че Господ му говори, че е от МОСАД и че лесно може да стане министър-председател на България.

Той ръкополага Снежана за пастор и двамата със съпругата му Ани я приютяват в дома си, за да й помагат, докато лекува тежко заболяване. Снежана иска да се учи от него и е любопитна, как живее един свят човек.

Епископ Рами обаче не се държи като такъв - коментира прашките на жените по улицата, прегръща и целува по особен начин младите момичета, а съпругата му Ани има странни навици - да опипва гърдите на приятелките си и... малки деца. Снежана приема Рами като баща и учител до момента, в който Ани й казва, че мястото й е в тяхното легло, че евреите могат да имат втора съпруга, ако първата няма деца и че за Снежана ще е голяма чест да има дете от Рами. ("Отечествен фронт", събота, 27 март 2010 г., 18:00 ч. по Нова телевизия)

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/awp38 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Както кормчията зове ветровете и подмятаният от бурите моряк отправя взор към дома, така и времето те зове при Бога; като воин Божи бъди трезв – залогът е безсмъртие и живот вечен.

Св. Игнатий Богоносец