Мобилно меню

4.4375 1 1 1 1 1 Rating 4.44 (32 Votes)
Много негодуват някои мили и на мене наши дядовци, високопреосвещени митрополити, че са критикувани без предварителна и обстойна проверка, че се говорят празни приказки по техен адрес, че така се съблазняват хората и се работи против Църквата. Много ги обичам и уважавам за добротата и незлоболюбивостта им, за духовната работа, която ежедневно вършат за нашето спасение, и ми е тъжно, че едновременно с това и аз попадам в числото на критикуващите ги и по този начин явно внасям съблазън в Църквата.

От няколко дни започна есенната сесия на Светия Синод - административна работа имат дядовците, трябва да я свършат. Една и нещо сесия мина от приемането на новия устав - трябва вече да са се научили да работят по него и управленските неща да вървят леко, така че да остава най-много време общо да се грижим за най-важното. Ето какво пише в публикуваните решения от първото заседание от 10.11.2009 г.:

4.8 1 1 1 1 1 Rating 4.80 (20 Votes)
1_45.jpgИз редакционната поща: Здравейте, благодаря за насочването... ...в Маджарово, само да Ви  кажа, че още нямаме храм. Още сме на кота нула. Само осветения камък и нищо повече. Ако по някакъв начин можете да помогнете, моля Ви, направете го. Трябва някой много близък да помоли дядо Галактион да ни обърне внимание, че все пак сме живи хора и имаме нужда от духовна  просвета. Сигурно така не е било и по време на турското робство. Никой не го интересува, че тези хора тука имат нужда от камбанен звън, дори да не говорим,че се раждат и умират като мухи - некръстени, невенчани, неопяти, не знаят какво е причастие. Страшно, много страшно е. А тук, при нас и България си отива... 

Поздрави от Маджарово
Калинка

3.8125 1 1 1 1 1 Rating 3.81 (48 Votes)
Диня - зелена отвън, отвътре розова! Отскоро в България има партия, която официално подкрепя гей-парада. Това е партия "Зелените".

Официално изразената цел на подобна подкрепа е борбата срещу дискриминацията на хомосексуални. На латински discriminatio означва "разделяне" и в съвременните езици се употребява преди всичко в значението на "определяне на по-малко права за представителите на някаква народност, раса, религия, пол, класа и пр. и тяхното подценяване като граждани".

На пръв поглед в подобно ангажиране с правата на онеправданите няма нищо притеснително, то даже е саморазбиращо се. Става дума за законно гарантирани права на всички граждани, чието спазване е задължение на всеки отделен гражданин и на институциите в обществото.

4.6190476190476 1 1 1 1 1 Rating 4.62 (21 Votes)
ЕрозияПовод за този пост вземам от развихрилата се дискусия за [подкрепата, която Зелените оказват на гей-парада].

Ще си послужа със символика, която е близка до повечето хора, които се занимават с екология.

4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (16 Votes)
Буболечка в страницата на БПЦСайтът sliven.net се опитва да манипулира брояча bgcounter в собствена полза на гърба на нищо неподозиращия си клиент Българска Православна Църква (Българска Патриаршия).

Скрито и невидимо за потребителите изображение е закачено в долната част на сайта на БПЦ.  Като резултат с всяко четене на  html ресурс в бъдещата официална страница на църквата се отчита ново посещение... за сайта sliven.net. Така още преди своята официална премиера, страницата на БПЦ се оказа замесена в "невинен хакерски номер" на сливенския портал с един от най-популярните български броячи.

Вероятно целта на този "номер" е да убеди потенциалните рекламодатели, че сайтът sliven.net е по-посещаван, отколкото е в действителност...

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...
Имайте непресторена любов помежду си, пазете Преданието, и Бог на мира да бъде с вас и да ви утвърди в любов.
 
Св. Павел oт Обнора