Мобилно меню

4.1775700934579 1 1 1 1 1 Rating 4.18 (107 Votes)
Снимка: podtepeto.com"В Светото писание се казва, че за чистия човек всичко е чисто, а за нечистия всичко е нечисто. Затова гледната точка на тези душици, които забелязват само автомобила и часовника в служенето на един митрополит, не ме учудва."
Така отговори Пловдивският митрополит Николай пред в-к "24 часа" относно следната публикация във в-к "Марица":
"Уникален златен Ролекс блесна на ръката на митрополит Николай тази сутрин. Владиката за пореден път показа, че нищо човешко не му е чуждо и че си пада по скъпите и лъскави играчки, и то пред погледите на голобрадите възпитаници на духовното школо. Главата на най-голямата епархия у нас им даде пример как трябва да изглеждат, като станат завършени духовници - със швейцарски часовник за поне 10 хиляди лева на лявата китка, гарниран с уникални ръкавели, изработени от майстори ювелири и обсипани със скъпоценни камъни. Този път Николай направо изби рибата, след като преди това беше изловен веднъж с Мерцедеса в часовникарството Вашерон Константен за хилядарки в евро, а сетне с друг тиктакащ швейцарец - Фредерик Констант. Днес показа и мечтата на борците от средата на 90-те - лъскав Ролекс със златно покритие, който “душманите” му досега не бяха виждали. Така владиката спретна нещо като Голям шлем в часовниците, както впрочем стори и с автопарка си, където има и Ауди, и Мерцедес, и БМВ. С две от лъскавите си возила той се появи и на самата церемония в Семинарията. Духовническата процесия включваше свръхскоростното БМВ М5 и всъдехода Шевролет, и двете с регистрационни табели РВ 3737. За първи път в семинарията беше гариран Мерцедес G класа, известен сред най-големите му фенове - мутрите, като “кубчето”. Ръбестите форми на страховития джип се открояваха осезаемо до духовническия баварец. Интересното е, че "кубчето" беше вкарано в паркинга на Семинарията, когато си тръгнаха журналистите, явно да не бие допълнително на очи." [вижте тук]
Съгласна съм напълно с Пловдивския митрополит Николай. Журналистите от в-к "Марица" са виновни за всичко. За разлика от тях, аз ще се опитам чистосърдечно да следвам своя пастир и каноничен епископ! Той е стълб на вярата и пример за всички ни, ще съм след него, където и да ме заведе!

 

Ненадейно установявам, че изпитвам известни затруднения, но не от духовен характер. Иска ми се да вземам пример от дядото и да изглеждам добре, но 10000 лева ми изглежда трудно достижима сума. Мисля си - дали не е журналистическа инсинуация, на тези "дребни душици от Марица",  може би часовникът е по-евтин. Обръщам се за помощ към колежката Мая Краева, която води модна рубрика в списанието за православен лайфстайл "Църковен егоист". Мая не ме подвежда и успява да намери изгодна оферта за същия модел в Интернет за само $7,059.00 или преведено в българска валута 9,372.08 лева:
Първата оферта на Мая Краева

Уви, където са 10000 лева, там са и 9000. Освен това, когато часовникът пристигне в Пловдив може да ме накарат и мито да плащам! Със сълзи на очи моля колежката Мая да издири нещо "по-тъничко", ей така, като за мен. Мая отново не ме подвежда и ми изнамира китайско менте на митрополитския модел, абсолютно неразличимо от оригинала. Само за $229.0 или 305 лева!
Втората оферта на Мая Краева
О, да! Така - да. Виртуалната ми пазарска количка е напълнена, вече съм приготвила кредитната си карта, смятам да подаря часовника за следващия рожден ден на моя съпруг Добромир Правдев, в крайна сметка нали той също е епископ на нашата малка домашна църква.

 

Време е да приключвам настоящата публикация, защото бързам - след малко ще стартирам транзакцията по Интернет и лъскавият часовник за 300 лева ще бъде наш! Време е за пазаруване! Бързо! Бързо!

 

В този момент се сещам за народната поговорка "не всичко, което блести е злато". Пръстите ми застиват над клавиатурата, а по гърба ми преминават ледени тръпки.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/a9chh 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...
Имайте непресторена любов помежду си, пазете Преданието, и Бог на мира да бъде с вас и да ви утвърди в любов.
 
Св. Павел oт Обнора