Мобилно меню

4.3095238095238 1 1 1 1 1 Rating 4.31 (42 Votes)
vratza.jpgНов принос даде днес Врачанска епархия в правенето на епископи. След несполучливия опит да събере повече от един митрополит за хиротонията местният владика решил (в края на краищата нали е право-правящ, каквото и да направи - все е право!) да не ръкополага епископ Киприян в св. олтар, а направил това в центъра на храма. Това свидетелстваха мои събратя, участници в православното литургично нововъведение, като се питаха за валидността на такова ръкоположение. Но в края на краищата за благодатта 10-ина метра разстояние ли са?!

На всичко отгоре владиката забранил на 20-ината служещи заедно с архиереите свещеници и йеромонаси да се причастят, макар горките ми събратя да се готвили и да служили съвсем благоговейно.

Ама нали трябва "да ся знай кой е архиереята" там, както казвал в миналия век един друг светител! За съжаление свещенството не могло да се причасти дистанционно и си останало с мъката в сърцата...

А сега, кажи, любезний читателю, "Двери" ли създава безобразията или тия, на които сайтът пречи?

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/a6f89 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Защо удряш въздуха и тичаш напразно? Очевидно, всяко занимание има цел. Тогава кажи ми каква е целта на всичко, което се върши в света? Отговори, предизвиквам те! Суета на суетите: всичко е суета.

Св. Йоан Златоуст