Мобилно меню

4.5454545454545 1 1 1 1 1 Rating 4.55 (22 Votes)

fenersky_1.jpgХубаво е да има празници. Празниците радват душите ни. Тези осветени дни идват, за да ни покажат, че сме родени не само за труд и страдание, но и за радост и веселие. А днешният празник е за най-чиста радост и най-искрено веселие – да се радваме, че Бог няма да ни изостави, да се веселим, защото на този ден празнува Словото.

4.75 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (16 Votes)

Въпреки духовната криза, от която се оплакваме постоянно, днес в православните храмове виждаме все повече млади хора. Те често са инициатори на енорийски прояви, участват в църковния живот и са жива част от църковната общност.

Естествено е заедно с младите хора в храма да се увеличи и присъствието на малки деца, техните деца. Както младите, така и децата са нещо ново за българското църковно пространство. Затова и отношението към тях е все още противоречиво.

3.9411764705882 1 1 1 1 1 Rating 3.94 (17 Votes)
fenersky_1.jpgКогато бях малък, чаках с нетърпение „Всяка неделя“, защото единствено там можех да видя любимия си Пинко. Нетърпението ми бе толкова голямо, че самият мустакат чичко, който надълго и нашироко обсъждаше разни непонятни неща, ми заприличваше на това несъществуващо животно - розова пантера. Днес виждам, че не съм бил далеч от истината. Кеворкян, както и Пинко, е емблема. А има и голяма прилика между тях. Защо например „Всяка неделя“ не излъчваше „Попай моряка“, който също е популярен сериал? Просто защото хуморът на Попай е дебелашки, моряшки. А който е гледал внимателно филмчетата за Пинко, разбира какво имам предвид - там всичко е неочаквано, безкрайно хитро, интелигентно, сатирично. Както и у Кеворкян.

 

И рече старецът...

Когато човек се моли, той се държи към Бога като към приятел – разговаря, доверява се, изразява желания; и чрез това става едно със Самия наш Създател.

Св. Симеон Солунски
   

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.