Мобилно меню

4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (36 Votes)
tookie2.jpgНещата, за които казваме, че се случват като на кино, обикновено се случват в САЩ. Там като на кино бяха гътнати двете кули, там като на кино разни озверели и отчаяни хора влизат в сладкарниците и почват да стрелят наред, там като на кино онзи ден властите умъртвиха един човек, роден от майка като всички нас. Тоест, не е клонинг, въпреки че това няма значение. И е естествено тези неща да се случват там, това си е Америка все пак, кого друг ще нападнат извънземните най-напред, ако не тях, кои символи на свободата се запечатват още в първите ни спомени, ако не онази каменносърдечна статуя с вдигната  ръка и онзи многострадален мост във Фриско? Е-ех, Америка, детска моя мечта! Холивудските сценаристи са големи хитреци.

3.9333333333333 1 1 1 1 1 Rating 3.93 (15 Votes)
От днес всички посетители на "Двери" имат възможност да поздравяват приятелите си по електронната поща с виртуални коледни картички, рисувани от деца. Разгледайте ги и се усмихнете, някои от тях съвсем скоро ще се превърнат в част от доброволческия фолклор!

imgfilenameKогато човек купува картички, рисувани от деца на някоя благотворителна изложба, обикновено го прави само и единствено в името на благотворителността. Което всъщност е голяма грешка! Защото истината е, че детските картички могат да бъдат крайно интересни и забавни. Основна цел на проекта "Коледна Зведа" (който екипът на "Двери" подкрепи, като му подари сайт)  е да Ви даде възможност да поздравите безплатно приятелите си за Коледа по един изключително оригинален начин... и да се посмеете заедно с тях. Щракнете [тук].

Колкото до начина, по който са се появили тези картички... те са правени от деца в помощ на други деца. Но ако този факт Ви кара се намръщвате или да гледате нещата с излишна сантименталност, то по-добре забравете. Защото благодарение на нашите художници, парите за коледно тържество на децата от дом "Здравец" вече бяха събрани...и идва време за купон. А в чалгата, която тези деца (уви?) слушат по време на партитата си, сантименталност има достатъчно.

4.5333333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.53 (15 Votes)
Николай ФенерскиРаботя като учител вече шест години. Не съм в числото на стачкуващите, но съм солидарен с тях. 40 лева в повече няма да са ми излишни, но пък съм убеден и че с тях няма да повиша стандарта си на живот. Въпросът обаче не е в размера на сумата. Сто процента съм сигурен, че винаги ще се чувствам мизерно, като просяк, дори и след двайсет години, ако работя само тази професия.

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (24 Votes)
fenersky_1.jpg 0. Нулата си е кръгче, в което няма нищо, тя не съществува. А ние съществуваме. И доказателство за това са болките, които изпитваме. Нищото не изпитва болка.

1. Боли ме зъб. Бях забравил колко жестока е тази болка. Няма спасение от нея. Няма къде да избягаш, тя е в главата ти. За последно изпитвах толкова силна болка в детството си, но тогава чудно защо никой не ми вярваше, че ме боли зверски. И най-страшният човек на света за мен бе зъболекарят.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)
На днешния ден преди четиридесет и две години светът втрещено става свидетел на убийството на американския президент Джон Ф. Кенеди – един черен ден в историята на САЩ. Същия ден почти незабелязано си отиват и други двама бележити мъже. В Лос Анджелос умира британският писател Олдъс Хъксли, автор на мрачният футуристичен роман със световна известност "Прекрасен нов свят". В своя дом в Оксфорд умира и К. С. Луис – един от най-влиятелните християнски автори на миналия век.

 

 

И рече старецът...

Това е удивителен духовен закон: започваш да даваш това, от което сам се нуждаеш, и веднага получаваш същото двойно и тройно.

 

    Игумен Нектарий (Морозов)