Мобилно меню

4.9606299212598 1 1 1 1 1 Rating 4.96 (127 Votes)
Не за първи път извършителите на безчиния в Църквата се опитват да прикриват следите си. Не за първи път сайтът Двери БГ се оказва виновен за всичко (наред с повечето големи ежедневници в България) и не за първи път ефектът е обратен.  Сега нашите читатели получават увлекателната задача да открият разликата между две снимки. Двете изображения по-долу описват един и същи момент - даването на орден на "великия архонт" Ованес Мелик-Пашаев. Първата снимка е от вестник "24 часа", а втората - от официалния сайт на руското подворие в София. Както и предишните пъти, когато подобен пъзел се е появявал на нашите страници, разликата между изображенията е само една. Можете ли да я откриетe?

ИЗОБРАЖЕНИЕ 1 - ОТ ВЕСТНИК "24 ЧАСА":
ИЗОБРАЖЕНИЕ 2 - ОТ САЙТА НА РУСКОТО ПОДВОРИЕ:Следващият параграф е единствено за незрящите потребители на сайта ни, защото останалите със сигурност разрешиха загадката. Двете изображения са с разлика 1-2 секунди, като второто е правено от видимо по-качествен фотоапарат. Странното е, че точно на второто, по-качественото изображение ризата на великия архонт е чисто бяла (все едно е излязла от рекламите на "Ариел"), а на първото изображение нагръдният архонтски знак се вижда. Следващият кадър мащабира бялата риза на "великия архонт", взета от сайта на руското подворие, като контрастът и гамата са съвсем леко коригирани:

1_43.jpg

За незрящите потребители - върху "изчистената" риза започнаха да личат грубите правоъгълни петна от бързата и немарлива обработка на изображението с графичен редактор.

Българският народ има една много мъдра поговорка "На лъжата краката са къси". Истината винаги излиза наяве. Тогава защо имаше нужда да се стига дотук? Предполагам едно просто и кратичко "Извинете, подведоха ме, сгреших" щеше да изчисти всичко много по-добре дори от Photoshop. Държа да отбележа в качеството си на член на екипа на Двери БГ (сайтът ни очевидно е в дългия списък на обвинените от игумен Филип медии): не зная кои журналисти били "дълбоко непрофесионални" и кой искал да вреди на "дружбата между двата братски народа", но лично, откакто се помня, с удоволствие рецитирам Лермонтов в оригинал и си пея песни на група ДДТ. Ще приема на сериозно думите на игумен Филип, чак когато го чуя да рецитира Иван Вазов в оригинал и да пее "Щурците". Дотогава... бих го посъветвал да не се предоверява на никого в Галактиката.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/aufpw 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Човек може да изглежда мълчалив, но ако сърцето му осъжда другите, то той бърбори неспирно; друг обаче може да говори от сутрин до вечер и все пак да бъде истински мълчалив, т. е. да не казва нищо безполезно.
Авва Пимен