Мобилно меню

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Iva.jpg
   Ива е на 15 години. Бременна е в 8 месец. Сега живее далеч от дома си, за да може да износи и роди детето си на спокойствие и в приемливи условия.

    Ива израства заедно с брат си и  две от сестрите си в дома за деца лишени от родителски грижи в гр. Угърчин. Ива има родители, но те не са в състояние да се грижат за многобройната си челяд: 4 момичета и две момчета. Децата са свидетели на дълги години домашно насилие. Всички те израстват в системата на социалните домове.

    След като забременява, Ива е подложена на натиск от страна на директора на дома, персонала и дори възпитаниците да направи аборт. Абортирането в късен месец на бременност е практика в подобни домове, а и в Угърчин това не е първият случай.

    Въпреки натиска Ива решава да задържи детето и се прибира при майка си в с. Голяма Брестница. Там живее в порутена къща в края на селото заедно с втория съпруг на майка си, доведените, родните си и природени  братя и сестри. Общо 9 деца.

    Новият й баща не може да се грижи за нея и детето й. Ива не може да остане нито в дома за деца в Угърчин, нито може да живее при майка си. Упреците, страхът и срамът са ежедневие за нея.

    Натискът върху върху младото момиче да направи аборт от страна на директора на дома в Угърчин продължава и след нейното напускане. В този момент зад Ива застава майка й и доброволци, посещаващи дома в Угърчин, които я подкрепят в избора й да задържи детето си.

    Днес Ива живее в с. Нови хан близо до София, в дома за сираци “Св Николай”, построен от о. Иван Иванов. Когато чува за проблемите на Ива, той веднага се съгласява да й помогне. Дава й самостоятелна стая, храна и условия за спокойна бременност. Отнася се с нея като с родна дъщеря.

    Със същата грижа и любов о. Иван проявява и към другите обитатели на приюта. Той осигурява за тях храна, подслон, работа, добра дума, място, в което да намерят сигурност и спокойствие.

    За тези, които искат да подпомогнат делото на о. Иван могат да дарят хранителни продукти и строителни материали за приюта. Дрехи за децата и възрастните има достатъчно.

Контактна информация: Отец Иван Димитров Иванов
Адрес: Дом за сираци “Св. Николай” при манастира “Св. Троица”, с. Нови хан, община Елин Пелин, 2110;  Телефон: 0886 852950, 0889 539874

Банковата сметка на дома за сираци:
ТБ Биохим 1000 411600
Банков код 66084444
О. Иван Димитров Иванов

Виж още:

  • epay.bg - ако сте абонат на ситемата, можете да прeведете пари на сиропиталището и без да посещавате банка. По желание можете да се сържете и с о. Иван лично по телефона, за да го уведомите за Вашата воля на дарител!

UPDATE: Ива Къдрева Симеонова, момичето от нашата благотворителна акция роди!

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3d38 

Разпространяване на статията: