Карикатури

5 users and 2505 guests online
 
Вход чрез Facebook
 

Зографски монаси поздравиха български енергетици за техния празник

User Rating:  / 4
PoorBest 
Zograf.jpgСтотици служители на ТЕЦ “Марица-Изток”-2 се събраха край язовир Овчарица, за да отпразнуват заедно Деня на енергетика. Сред гостите на празника бяха областният управител Мария Нейкова и Негово Високопреосвещенство митрополит Галактион. Най-голямата изненада се оказа посещението на йеромонах Гавриил - епитроп (иконом) на българския манастир “Св. Георги Зограф” в Атон.


Енергетиците вложиха много труд и средства в модернизирането на сградата и електрозахранването на манастира. Отец Гавриил пристигна от Света гора, за да изкаже благодарност на православните християни от централата и да връчи кръщелни свидетелства на петима от тях, които са се кръстили преди време в Зограф.

Гостите за първи път видяха и изложбата “Досокване до светлината”. Пътят на поклонниците до Света гора е подреден в 50 любителски снимки.


Изложбата показва фотографии на чудотворните икони в българския манастир, на История славянобългарска, служебника на св. патриарх Евтимий и залива на света Богородица на Атонския полуостров.

Източник: Дарик

За да можете да дискутирате, трябва да влезете в системата.

Вход чрез Facebook


Кратък адрес на настоящата публикация: http://dveri.bg/33qff 

Разпространяване на статията:

 

Последно в Двери+

Няма намерени събития.
 
 

 Не сте регистрирани в системата.

Нашите партньори

Neterra